اما آخرین تحرک سعودی برای تاثیرگذاری بر کشورهای دیگر و افکار عمومی، عذرخواهی از عضویت در شورای امنیت بود.
خبرگزاری عربستان اعلام کرد: وزارت خارجه عربستان با صدور بیانیه ای از عضویت غیردائمی در شورای امنیت عذرخواهی کرد.
در بیانیه وزارت خارجه سعودی آمده است: شورای امنیت دارای مشکلات ساختاری است و ما شاهد دوگانگی در این شورا و ناکارآمدی آن در برقراری امنیت و ثبات،گرفتن حقوق ملتها و پایان دادن به جنگ و نزاع در جهان هستیم.
وزارت خارجه عربستان بیان کرد: متاسفانه همه تلاشهای بین المللی ظرف سالهای گذشته منجر به اصلاحات مطلوب نشده است و شورای امنیت نتوانسته جایگاه واقعی در حل مشکلات امنیتی و صلح جهانی ایفا کند.
در بیانیه وزارت خارجه سعودی ادعا شده است: موضوع فلسطین نمونه ای از ناکارآمدی شورای امنیت است، زیرا با گذشت 65 سال و وقوع جنگهایی به سبب آن این شورا عملا در عمل به وظایف خود در این باره ناتوان بوده است.شورای امنیت در به وجود آوردن منطقه عاری از سلاح کشتار جمعی ناتوان بوده است.اجازه دادن به نظام سوریه برای کشتن مردم خود ! و استفاده از سلاح شیمیایی از دیگر دلایل ناتوانی شورای امنیت است.
وزارت خارجه سعودی ادعا کرد: عربستان در راستای مسئولیت تاریخی خود در قبال امت عربی و اسلامی و حامیان صلح در سطح جهان از قبول عضویت در شورای امنیت تا زمان اصلاح آن و توانمند شدن این شورا در انجام به مسئولیت های خود در برقراری ثبات جهانی عذرخواهی می کند.
این حرکت سعودی ها در حالی انجام می شود که عبدالله المعلمی نماینده دائم سعودی ها در سازمان ملل در سخنانی دلایل انتخاب کشورش به عنوان عضو غیر دائم در شورای امنیت را سیاستهای اعتدالی ریاض توصیف کرده بود.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه در این باره معتقد است: عربستان سعودی که برای حضور در شورای امنیت بر اساس حروف الفبا تمام امکانات خود را به کار گرفته است هم اکنون تلاش می کند تا سقف چانه زنی خود را در سازمان ملل افزایش دهد.
وی می افزاید: اساسا حضور عربستان به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت با لابی و همکاری برخی قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای صورت گرفته، زیرا با توجه به عملکرد تخریبی عربستان سعودی در عراق،سوریه و پاکستان حضور این کشور در شورای امنیت ادامه فعالیت تاثیر گذار این شورا را با چالش روبرو خواهد کرد.از همین رو نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در چارچوب یک حرکت تبلیغاتی یک سلسله پیش شرط هایی برای حضور عربستان در شورای امنیت قرار داده است که یکی از این شروط قرار دادن سوریه تحت بند هفتم منشور سازمان ملل است.
کارشناس مسائل خاورمیانه می گوید: طبیعی است که حضور عربستان در شورای امنیت سبب خواهد تا این کشور با استفاده از توان مالی و رسانه ای خود سمت و سوی شورای امنیت را به اتخاذ تصمیماتی علیه کشورهای مستقل منطقه هدایت کند.عربستان در آینده سعی خواهد کرد تا بر تصمیمات شورای امنیت درباره سوریه،ایران،عراق و حتی لبنان تاثیر منفی بگذارد و سیاستهای تخریبی خود را از این طریق بر شورای امنیت اعمال کند.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68