<هیچ مشکلی با همسایگان خود نداریم/ برای امنیت جمعی تلاش می کنیم
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1235
نویسنده : کامران وزیری

ظریف جعفریوزیر امور خارجه کشورمان ، گفت: دیدگاههای ما درباره تحولات سوریه، عراق و یمن ممکن است با بعضی از همسایگانمان اختلاف داشته باشد؛ اما با اطمینان و قاطعیت کامل می گوییم امنیت کشورهای منطقه، امنیت ما است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز عصر و در ادامه سفر منطقه‌ای خود، با «ابراهیم جعفری» همتای عراقی خود دیدار کرد و سپس در نشستی خبری حاضر شد.

ظریف در این نشست خبری با اشاره به توافق هسته ای ایران و ۱+۵ گفت: ما معتقدیم یک پرونده ساختگی را به پایان رساندیم تا بر روی این موفقیت یک مبنای جدیدی را در منطقه آغاز کنیم.

وزیر امورخارجه ایران با بیان اینکه زمان آن رسیده است که صفحه جدیدی با همکاری کشورهای منطقه آغاز کنیم، اظهارداشت: ما مانعی برای گفتگو با کشورهای منطقه برای حل مشکلات نداریم. ما هیچ مشکلی با هیچ یک از همسایگان خود نداریم.

وی تاکید کرد: دیدگاههای ما درباره تحولات سوریه، عراق و یمن ممکن است اختلافاتی با بعضی از همسایگانمان داشته باشد؛ اما ما با اطمینان و قاطعیت کامل می گوییم امنیت کشورهای منطقه امنیت ما است. ما تلاش می کنیم این امنیت جمعی را تقویت کنیم.

همچنین ابراهیم جعفری وزیر امورخارجه عراق نیز در این نشست خبری، گفت: عراق آماده است به گسترش همکاری های سازنده کشورهای منطقه کمک کند.

وی افزود: عراق آماده گفتگو با همه کشورهای منطقه برای حل مشکلات است.

دیدار ظریف با رئیس جمهور عراق/ضرورت توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور

به گزارش مهر، پیش از این دیدار، محمد جواد ظریف با فواد معصوم رئیس جمهور عراق دیدار و گفتگو کرد.

فؤاد معصوم رئیس جمهور عراق در این دیدار با اشاره به همکاری‌های دوجانبه تهران و بغداد، توسعه بیش از پیش مناسبات دو کشور را خواستار شد.

 ظریف نیز، با تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و عراق، ضرورت همگرایی بیشتر برای مقابله با تروریسم و همچنین گفتگوهای منطقه‌ای در جهت مقابله با پدیده شوم تروریسم را یادآور شد.

دیدار با حیدر عبادی نخست وزیر، سلیم جبوری رئیس مجلس و حجت‌الاسلام سیدعمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق از دیگر برنامه‌های وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به عراق بود.

گفتنی است وزیر خارجه ایران در ادامه سفر منطقه‌ای خود شامگاه یکشنبه از طریق فرودگاه بین المللی امام علی (ع) در نجف اشرف، وارد عراق شد.

وی همچنین صبح امروز در نجف و پس از زیارت بارگاه امیرالمونین(ع) با حضور در بیت آیت الله سیستانی با ایشان دیدار و گزارشی از روند مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ و توافق به دست آمده ارائه کرد.

ظریف سفر منطقه ای خود را به سه کشور کویت، قطر و عراق آغاز کرده و طی دیدار با مقامات عالی این کشورها علاوه بر آخرین نتایج مذاکرات هسته ای، پیرامون روابط دو جانبه و آخرین تحولات منطقه ای گفت وگو و تبادل نظر می کند.  این اولین سفر خارجی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته ای تهران با گروه ۱+۵ است.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , عراق , روابط راهبردی ,



بازدید : 1367
نویسنده : کامران وزیری

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان،در پی انجام توافق هسته ای روز گذشته سردار سلیمانی، کامران دانشجو، سردار نقدی، پرویز فتاح، سردار وحیدی، سردار سلامی و رستم قاسمی از جمله شخصیت هایی هستند که از لیست تحریم ها خارج خواهند شد.

اگر نام سردار قاسم سلیمانی تا مدتی قبل تنها به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران برایمان آشنا بود اما حالا او به چهره ای تبدیل شده است که رسانه های جهان از او به عنوان "ژنرال سلیمانی" یاد می کنند و دیگر نه برای ایرانیان، که برای کل جهان چهره ای شناخته شده و قدرتمند است.

در این بین یکی از رسانه های آمریکایی دیدن نام سردار سلیمانی در این لیست ابراز نگرانی کرده است.

abc NEWS مدعی شده؛ با رفع تحریم از این شخصیت، آمریکایی ها بسیار متضرر خواهند شد. 
ترس آمریکایی ها از سردار ایرانی با برداشتن تحریم ها
 آنها نگران بیشتر شدن سفرهای ژنرال ایرانی و محدودیت اقدامات خرابکارانه آنها در منطقه هستند.
گفتنی است؛این رسانه اظهار داشته هنوز مشخص نیست که این ژنرال ایرانی به کدام کشورها می تواند سفر کند. 

:: موضوعات مرتبط: نظامی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران مقتدر , آمریکا , سردارسلیمانی ,



بازدید : 1341
نویسنده : کامران وزیری

1430806522654_ap.jpgباراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا پس از بیانیه مشترکی که توسط وزیر امور خارجه کشورمان و موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرائت شد به سخنرانی پرداخت.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی با بیان این‌ ادعا که یک دیپلماسی آمریکایی می‌تواند تغییر واقعی و معناداری را به وجود بیاورد، تغییراتی که کشور ما و دنیا را امن‌تر می‌کند، گفت: این توافق هماهنگ با سنت رهبری آمریکا در دنیا است.

 اوباما ادامه داد: 50 سال پیش بود که کندی در مقابل مردم ‌آمریکا ایستاد و گفت «هرگز از سر ترس مذاکره نکنید و هرگز هم نترسید از مذاکره کردن». او درباره لزوم مذاکره با شوروی صحبت می‌کرد که در جهت کاهش تکثیر سلاح‌های هسته‌ای بود. در آن زمان خطر احتمال وقوع یک جنگ بزرگ بین دو ابرقدرت بود.

وی گفت: من هر اقدام کنگره را که بخواهد جلوی اجرای موفقیت‌آمیز این توافق را بگیرد وتو خواهم کرد.

باراک اوباما در ادامه با بیان این که اکنون نیز موضوع در ارتباط با وجود سلاح هسته‌ای در خاورمیانه است، ادعا کرد که آمریکا از موضع قدرت در این ارتباط مذاکره کرد تا جلوی گسترش تسلیحات هسته‌ای را بگیرد.

 نامبرده با اشاره به تعهدات ایران در توافق ایجاد شده و اطمینانی که جامعه بین‌الملل از فعالیت‌های هسته‌ای ایران دست پیدا خواهد کردو با بیان این که در این توافق خط قرمزها و پارادایم‌های ما رعایت شده و تمام راه‌های دسترسی به سلاح‌های هسته‌ای بسته شده،‌ گفت: در این توافق راه‌های راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران درنظر گرفته شده و ایران نمی‌تواند پلوتونیومی تولید کند که لازمه ساخت سلاح هسته‌ای است.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران مقتدر , انرژی صلح آمیز هسته ای , اظهارات اوباما ,



بازدید : 1298
نویسنده : کامران وزیری
دومین دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا در روز شنبه به وقت وین دقایقی پیش آغاز شد.
 
خبرگزاری فارس: ظریف: مذاکرات به خوبی هوا پیش می‌رود/دومین دیدار کری و ظریف در روز جاری در وین

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ظهر شنبه 6 تیر ماه به منظور شرکت در مذاکرات جاری هسته‌ای وارد وین محل برگزاری این مذاکرات شد. جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز جمعه شب وارد وین شده بود.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه 27 خرداد ماه در سطح معاونان در شهر وین در جریان است.

هفت روز از مذاکرات هسته‌ای در حالی گذشت که شاهد 8 دور مذاکرات وزرای خارجه ایران و آمریکا و نیز مذاکرات دو جانبه ایران با طرف‌های روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بودیم.

هشتمین روز مذاکرات با خود دهمین دور مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا، صالحی و مونیز و نیز مذاکرات ظریف و آمانو را به همراه داشت. آخرین دقایق این روز از مذاکرات با سخنان عراقچی همراه بود که در خصوص همزمانی برداشته شدن تحریم‌ها و اقدامات ایران صحبت‌هایی انجام داد و اینکه این توافقنامه با تصویب شورای امنیت رنگ جدی‌تری به خود خواهد گرفت.

سفر آمانو به تهران از دیگر رویدادهای مهم این روزها بود. ظریف در پایان روز هفتم نیز در پیامی تصویری خطاب به 1+5 به آنها توصیه کرد دست از دشمنی بردارند و رویکردی معقول در پیش گیرند.

نهمین روز مذاکرات با دو دور مذاکرات ایران و آمریکا و نیز کنفرانس خبری کری به پایان رسید.

روز دهم مذاکرات شاهد دیدارهای ظریف با همتایان آمریکایی و روس همراه بود و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا. همچنین اولین نشست عمومی ایران و 1+5 نیز در ساعات پایانی روز دوشنبه برگزار شد.

در روز یازدهم که گویا سخت‌ترین روزهای مذاکرات بود طرفین سخن از تصمیم سیاسی راندند و یکدیگر را به گرفتن یک تصمیم سخت ترغیب می‌کردند. وزرای خارجه چین، فرانسه و روسیه وین را ترک کردند تا به پایتختهایشان برگردند اما طی روزهای آینده باز خواهند گشت زیرا مذاکرات تا روز جمعه تمدید شده است.

دوازدهمین روز مذاکرات با دیدارهای دو جانبه و چند جانبه و نیز بیانیه کری پایان یافت. بیانیه‌ای که در آن وزیر خارجه آمریکا عنوان کرد: اگر تصمیمات سختی اتخاد نشود حاضریم بازگردیم.

سیزدهمین روز مذاکرات شرایط دو هفته گذشته را تغییر داد. اوضاع به گونه‌ای پیش می‌رفت که طرف آمریکایی رو به تهدید آورده و اعلام کرد که حاضر است در صورت نرسیدن به اهدافش به واشنگتن بازگردد. اوباما نیز شانس توافق را کمتر از 50 درصد خواند تا نشان دهد آمریکا در مسیر پروپاگاندای خود از هیچ مهره‌ای بی بهره نمی‌ماند.

نشست 4 ساعته صالحی و مونیز، دیدار ظریف و کری و دیدارهای جداگانه با وزیر خارجه فرانسه و نیز رئیس تیم مذاکره کننده هسته‌ای روس از جمله تحولات روز چهاردهم مذاکرات بود.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران مقتدر , انرژی صلح آمیز هسته ای , دیدار ظریف و کری ,



بازدید : 1385
نویسنده : کامران وزیری

arash khamooshi-23-38.jpgمذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران گفت: هیچ ضرب‌الاجلی برای ما مقدس نیست. ما آمادگی داریم تا هر زمانی که لازم باشد برای ادامه مذاکرات در وین بمانیم حتی اگر مذاکرات روز به روز تمدید شود.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در جمع خبرنگاران گفت: موارد اختلافی نیاز به تصمیم سیاسی طرف مقابل دارد.

او ادامه داد: جلسات متناوب بین ما و 1+5 ادامه دارد. موضوعات از حساسیت بالایی برخوردار است و تلاش می‌کنیم اختلافات موجود کم‌تر شود و اگر مقدور باشد به یک توافق برسیم.

این دیپلمات ایرانی درباره لغو تحریم خرید و فروش سلاح‌های متعارف که مورد مخالفت کشورهای غربی است؟ گفت: بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ تحریم تسلیحاتی علیه ایران وجود دارد و خواسته ما این است که باید در این توافق موضوع تحریم‌ها به طور کلی کنار گذاشته شود و طرف مقابل از تحریم‌ها دل بکنند.

وی ادامه داد: نمی‌توان توافقی داشت که در کنارش نظام تحریم باشد. باید این رویکرد عوض شود.

درباره تحریم‌های اصلی (اقتصادی و مالی) به جمع‌بندی رسیدیم

 عراقچی گفت: ما درباره تحریم‌های اصلی که مورد نظر بود یعنی تحریم‌های اقتصادی و مالی به جمع‌بندی رسیدیم اما درباره تحریم تسلیحاتی اختلافات ادامه دارد.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: اتفاقا تحریم‌های تسلیحاتی برای ما به لحاظ عملی و اجرایی کم‌ترین بهانه را دارد و تحریمی است که بیش‌ترین استفاده را برای ما داشت و صنعت دفاعی‌مان توانست رشد خوبی پیدا کند. در عین حال ما اجازه نمی‌دهیم تحریمی در این چارچوب باقی بماند.

طرف مقابل دلبستگی به تحریم‌ها را کنار بگذارد

 او گفت: اگر کشورهای مقابل توافق می‌خواهند باید رویکرد و نوع نگاه خود را به تحریم عوض کنند و دلبستگی به تحریم‌ها را کنار بگذارند و در این صورت است که می‌توانیم به توافق برسیم.

عراقچی درباره اختلافات باقی مانده گفت: درباره اختلافات اساسی و کلان شاید دو سه مورد بیش‌تر نباشد و در مرحله بعدی اختلافاتی با اهمیت کم‌تر وجود دارد که شاید هفت تا 10 مورد باقی مانده باشد. در برخی جزییات فنی و تکنیکی برخی اختلاف‌ها و پرانتزهایی موجود است که اگر بشماریم نمی‌دانم چندتا می‌شود. در عین حال تعداد اختلاف‌ها انگشت شمار شده است و بین وزیران در حال بحث است؛ البته این که کم شده‌اند ولی هم‌چنان باقی مانده‌اند نشان‌دهنده اهمیت این موضوعات است و برای همه طرف‌ها این مسایل اهمیت زیادی دارد و هنوز بحث‌ها برای این که ببینیم چطور می‌توان به راه‌حل بینابین ادامه دارد.

متن اصلی توافق تقریبا کامل است

 وی درباره نگارش متن توافق با بیان این که این نگارش توسط کارشناسان صورت می‌گیرد گفت: متون توافق را آن‌قدر که مقدور بوده تمام کرده‌ایم و بخش‌هایی از توافق و ضمایم که هنوز در پرانتز است منوط به تصمیم‌گیری در سطح وزیران خارجه است. متن اصلی توافق تقریبا کامل است و جز چند پاراگراف که نیاز به تصمیم‌گیری وزیران دارد چیزی باقی نمانده است. درباره ضمیمه هسته‌ای نیز بحث‌ها بین صالحی و مونیز در حال انجام است و پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته است و به مراحل پایانی نزدیک می‌شود. ضمیمه تحریم‌ها نیز بالای ۹۵ تا ۹۶ درصدش تمام است. شاید دو سه موضوع کوچک باقی مانده است. ضمیمه همکاری صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران نیز تقریبا کامل است. ضمیمه مربوط به کمیسیون مشترک غیر از دو سه مورد اختلافی تقریبا نهایی است و ضمیمه آخر که مربوط به برنامه اجرایی توافق که اقدامات دو طرف در چه جدول زمانی برگزار خواهد شد هنوز در دستور کار است چون اول باید همه مسایل حل شود و بعد ترتیبات زمانی آن مشخص شود.

عراقچی گفت که از نظر نگارش متن مشکلی نداریم و افزود: تاکنون مواردی در متن حل نشده که تصمیم سیاسی درباره آن هنوز اتخاذ نشده است. به محض این که وزیران درباره آن به تصمیم برسند متن را نیز کامل خواهیم کرد.

از نظر ما بحث تمدید چند ماهه منتفی است

 او خاطرنشان کرد: از نظر ما بحث تمدید مثل گذشته که چند ماه تمدید کنیم منتفی است و آمادگی داریم که این‌قدر در اینجا بمانیم تا مذاکرات به سرانجام برسد. برخی طرف‌ها با ضرب‌الاجل‌هایی که به خودشان مربوط است مواجه هستند و باید رعایت کنند و قوانین مربوطه‌شان را مدام تمدید کنند و این مشکل ما نیست.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: انرژی صلح آمیز هسته ای , مذاکرات 1+5 , بازرسی از مراکز نظامی , حط قرمز ایران ,



بازدید : 1192
نویسنده : کامران وزیری
ارتش سوریه و مقاومت حزب الله از 150 نقطه حمله به گروه‌های مسلح الزبدانی را آغاز کردند و هم اکنون درحال پیشروی داخل شهرک از محور غربی الزبدانی هستند.
 
خبرگزاری فارس: آغاز پیشروی داخل الزبدانی از محورغربی/حمله از 150 نقطه به گروه‌های مسلح

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، عملیات گسترده‌ای که یگان‌های ارتش سوریه و مقاومت حزب الله از اولین ساعات بامداد روز گذشته (جمعه) با هدف آزادسازی شهرک «الزبدانی» در ریف غربی دمشق آغاز کرده بودند، امروز (شنبه) نیز با موفقیت چشمگیر این نیروها ادامه یافت.

جدیدترین گزارش‌های میدانی رسیده از منطقه الزبدانی تاکید می‌کند که نیروهای ارتش سوریه و مقاومت حزب الله پس از آنکه موفق شدند، راه اصلی منتهی به شهرک الزبدانی را که در شمال آن قرار دارد، مسدود و تردد در این بزرگراه را کنترل کنند.

در دست گرفتن کنترل راه اصلی شمال الزبدانی به این معناست که شهرک الزبدانی زیر پوشش کامل آتش ارتش سوریه و مقاومت حزب الله قرار گرفته است.

پس از این موفقیت این نیروها الزبدانی را از دو شهرک همجوار آن «سرغایا» و «عین حور» جدا و مرحله دوم حمله به الزبدانی که به گفته منابع آگاه میدانی از 150 نقطه علیه مواضع گروه‌های مسلح تروریستی مستقر داخل این شهرک صورت می‌گرفت، را آغاز کردند.

در این مرحله یگان‌های ارتش سوریه و مقاومت حزب الله قلعه «التل» معروف به قلعه «الکوکو» واقع در غرب الزبدانی را آزاد کردند و درحالی که بخشی از این نیروها ماموریت یافتند، مواضع خود را در این قلعه مستحکم کنند، مابقی نیروهای ارتش سوریه و مقاومت حزب الله حمله به منطقه «الجمعیات» را ِآغاز کردند که بنابر تاکید منابع آگاه میدانی سوری هم اکنون این منطقه نیز در کنترل ارتش سوریه است.

با تسلط ارتش سوریه و مقاومت حزب الله بر سه نقطه مهم و راهبردی الزبدانی یعنی بزرگراه شمال الزبدانی، قلعه التل و منطقه الجمعیات، این نیروها پیشروی زمینی خود را با حمایت و پوشش آتش گسترده یگان توپخانه و نیروی هوایی سوریه آغاز کردند.

منابع محلی درباره وضعیت گروه‌های مسلح مستقر داخل الزبدانی تاکید اظهار داشتند که حالتی از بیم و وحشت گروه‌های مسلح و عناصر تروریستی آنها را فرا گرفته و بسیاری از آنها از رویارویی با ارتش سوریه و مقاومت حزب الله سرباز زده و از این شهرک فرار کرده و یا درحال فرار هستند.

منابع نظامی سوری اعلام کرده‌اند که با آغاز پیشروی زمینی ارتش سوریه و مقاومت حزب الله به سمت شهرک الزبدانی درحال حاضر درگیری‌های شدیدی در مانع ایست و باززسی الشلاح تا منطقه الجمعیات و همچنین دو محور غربی و شرقی این شهرک جریان دارد.

به گفته این منابع ارتش سوریه و مقاومت حزب الله درحال پیشروی به سمت «الجبل الغربی» از محور غربی داخل الزبدانی هستند.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: سوریه , حزب ا , , , , خط مقدم مقاومت ,



بازدید : 1280
نویسنده : کامران وزیری
یک شبکه آمریکایی در گزارشی به نقل از یک منبع مطلع از مذاکرات هسته‌ای نوشت که در صورت حصول توافق نهایی، رفع تحریمها اعلام می‌شود اما اجرای آن به اجرای تعهدات ایران موکول می‌شود.
 
خبرگزاری فارس: سی‌ان‌ان: رفع تحریم‌ها اعلام می‌شود، اما اجرای آن به بعد از اجرای تعهدات آن موکول می‌شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری سی‌ان‌ان روز شنبه در گزارشی با موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5، مدعی شده است که در صورت حصول توافق هسته‌ای، برداشته شدن تحریم‌ها اعلام می‌شود، اما اجرای آن به بعد از اجرای تعهدات ایران موکول می‌شود.

در حالی که خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک از رسیدن ایران و گروه ۵+۱ به توافق مقدماتی درباره رفع تحریمها خبر داده(+)، یک شبکه آمریکایی از منوط بودن رفع تحریمها به اجرای تعهدات تهران خبر داده است.

سی‌ان‌ان در گزارشی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران و ۵+۱ به نقل از یک منبع که مستقیما با مذاکرات درگیر است، مدعی شد: «طرفها در موقع امضای توافق اعلام خواهند کرد که تحریمها رفع خواهند شد تا به ایران اجازه دهند در کشور خود ادعا کنند آنها رفع فوری تحریمها را بدست آوردند».

در ادامه ادعای این شبکه آمریکایی آمده است: «تحریمها فقط به مروز زمان و موقعی که ایران به تعهدات مختلفش عمل کند برداشته خواهند شد و این موضوع به غرب اجازه می‌دهد تا همچنان بر تعهدش مبنی بر رفع مشروط تحریم‌ها باقی بماند».

این ادعا در حالی مطرح شده که تهران همواره بر رفع تحریمها تاکید داشته و در همنی ارتباط خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارش داد که که تیم مذاکره ایران به ۵+۱ تاکید کرده که مخالف رفع تدریجی تحریم‌ها است و اینکه همه تحریمها باید فورا پس از امضا توافق رفع شوند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , علمی وفن آوری , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران مقتدر , انرژی صلح آمیز هسته ای ,



بازدید : 1205
نویسنده : کامران وزیری
 اسناد جدید ویکی‌لیکس از دخالت نظامی عربستان در سوریه و حمایت از گروه‌های مسلح در این کشور پرده برداشت.این اسناد قاطعانه دروغ گویی آل سعود درخصوص عدم دخالتش در بحران سوریه و نبود هیچ گونه تماسی بین ریاض با گروههای تروریست در داخل سوریه یا تجهیز تسلیحاتی آنها را ثابت می کند.
 
 

 


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آل سعود , آل فتنه , اسناد ویکی لیکس , حمایت از تروریسم تکفیری ,



بازدید : 1300
نویسنده : کامران وزیری

1435580853893_485.jpgپشت درهای کاخ هزارتوی اردوغان تصمیمات خطرناکی در حال اتخاذ است؛ تصمیماتی که نه تنها می‌تواند مسیر جنگ در سوریه را تغییر دهد بلکه حتی ممکن است پای طرف‌های بین‌المللی را نیز به این جنگ خانمان برانداز بازکند.

 به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رجب طیب اردوغان، سوداگر احیای امپراطوری عثمانی که در کشمکش‌های سیاسی داخلی در ترکیه شکست خورده ظاهرا دست به انتحار زده و همه مسئولان ارشد سیاسی، نظامی و امنیتی‌اش را در کاخ ریاست جمهوری گرد هم آورده تا یکی از بزرگترین آرزوهای چندسال اخیر خود را جامه عمل بپوشاند.

 بیش از سه ساعت است که نشست شورای امنیت ملی ترکیه با رهبری اردوغان برای اعزام 18 هزار نیروی نظامی به داخل مرزهای سوریه آغاز شده که هدف از آن ایجاد منطقه‌ای حائل به طول 130 کیلومتر و عمق 33 کیلومتر در داخل مرزهای شمالی سوریه و مجاورت مرزهای جنوبی ترکیه اعلام شده است.

 

:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ترکیه , توهم احیای امپراطوری عثمانی , سیاست غلط نوعثمان گرایی و حمایت ازتروریسم تکفیری ,



از متن تا حاشیه در کوبورگ
نوشته شده در 8 / 4 / 1394
بازدید : 1413
نویسنده : کامران وزیری

1435402073245_mehdi ghasemi (4 of 13).jpgپس از رایزنی دو روزه وزیران خارجه ایران و 1+5 برخی از آنها برای انجام کارهای مربوطه و برخی مشورت‌ها به پایتخت هایشان بازگشتند، اما به زودی به وین بازمی‌گردند تا دوباره قلب دیپلماسی بین‌المللی که این روزها در این نقطه دنیا (وین – هتل کوبورگ) قرار دارد به تپش بیفتد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، برنامه جامع اقدام مشترک" شامل یک متن اصلی و پنج ضمیمه است که در مجموع حدود 60 صفحه را شامل می‌شود.

 

 چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک

 علاوه بر متن اصلی که حدود 20 صفحه است توافق دارای پنج ضمیمه است که شامل جزییات اقدامات هسته‌ای، تحریم‌ها، همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای، کمیسیون مشترک بین ایران و 1+5 و برنامه اجرایی و عمل می‌شود. هنوز مشخص نیست که پنجمین ضمیمه یعنی برنامه عمل و اجرا در چارچوب توافق می‌آید یا جداگانه که این موضوع هم‌چنان محل بحث است.

پیش‌نویس توافق همچنان با پرانتزهایی که به لحاظ محتوایی مهم هستند، تهدید می شود. در روزهای گذشته برخی مقامات 1+5 از جمله سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه در مذاکرات از پیشرفت 90 درصدی نگارش متن خبر دادند. با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته و کاهش پرانتزها هنوز موضوعاتی در پرانتز هستند که می‌توانند یک درصد باقی مانده‌ای باشند که 99 درصد به دست آمده دیگر را به خطر بیندازند.

پیش‌نویس توافق بر اساس راه حل‌های به دست آمده از لوزان نگارش و در حال تکمیل است. برای برخی موضوعات در مذاکرات لوزان راه حلی پیدا نشد و متاسفانه آمریکایی‌ها و برخی کشورهای دیگر گروه 1+5 از برخی راه حل هایی که در لوزان به دست آمد عقب‌نشینی کردند. این مساله در عمل موجب شد تا بخش مهمی از زمان مذاکرات که باید به نگارش متن و حل معدود موضوعات باقی مانده اختصاص می‌یافت صرف بررسی مسایلی شود که ماه‌ها بر سر آنها وقت صرف شد. تحقیق و توسعه، دسترسی به مراکز هسته‌ای و غیر هسته‌ای و تعداد سانتریفیوژهای سایت فردو که ظاهرا آمریکایی‌ها لوزان (2) را ترک نکرده بر سر آن دبه درآورده، از این جمله هستند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: انرژی صلح آمیز هسته ای , مذاکرات 1+5 , بازرسی از مراکز نظامی , خط قرمز ایران ,