«جیمز کومی» مدیر «افبیآی» هم روز پنجشنبه گفت ردگیری و پایش کسانی که از سوریه به آمریکا بازمیگردد، اکنون به یکی از اولویتهای اصلی واحد ضدتروریسم این سازمان بدل شده است.
به نوشته نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی میگویند ممکن است این افراد در سوریه آموزش دیده و تحت تأثیر تفکرات گروههای افراطی قرار گرفته باشند. به همین جهت جاسوسی و مراقبت از آنها اکنون به صورت 24 ساعته انجام میشود.
یکی از مقامات ارشد ضدتروریسم آمریکا که میخواهد نامش فاش نشود، میگوید: ما میدانیم که القاعده از سوریه برای شناسایی افرادی که میتوانند آنها را جذب و تحت شستوشوی مغزی قرار دهند، استفاده میکند تا آنها را بعد از افراطیتر کردن، در آینده به عنوان نیروهای خود شاید در آمریکا به کار گیرد.
در اروپا نیز که تعداد بیشتری از اتباع کشورها عزم سفر به سوریه کردهاند، نگرانی مشترکی میان مقامات وجود دارد و سرویسهای اطلاعاتی همکاری نزدیکی برای ردگیری و تحت نظر داشتن افرادی که به سوریه میروند و بازمیگردند، با همتایان آمریکاییشان دارند.
به نوشته نیویورکتایمز، تحلیلگران میگویند دستکم 1200 تبعه اروپایی برای نبرد به سوریه رفتهاند. «گیلس کرشوف» هماهنگکننده ضدتروریسم اتحادیه اروپا در یادداشت محرمانهای به تاریخ 26 نوامبر 2013 هشدار داده است: اولین موج بازگشت (اتباع اروپایی از سوریه) آغاز شده و مواردی هم وجود دارد که افراد به رفت و آمد (به سوریه) ادامه میدهند.
مقامات میگویند اغلب افرادی که از آمریکا به سوریه رفتهاند، همچنان در این کشور به سر میبرند و برخی از آنها هم در میدان نبرد کشته شدهاند. «نیکول لین مانزفیلد» 33 ساله اهل ایالت میشیگان آمریکا ماه می گذشته در حالی که همراه با مخالفان سوری در منطقه «ادلب» سوریه میجنگید، کشته شد.
به گفته مقامات آمریکایی در حالی که اصلیترین هدف گروههایی چون «جبههالنصره» و «داعش» همچنان از بین بردن نظام سوریه است، اما آنها در این مدت به حد کافی فضا و امکانات در اختیار گرفتهاند که برنامهریزی برای انجام حملاتی در خارج از سوریه را آغاز کنند.
با وجود نظارت و جاسوسی گسترده آمریکا و همچنین حملات پهپادیای که در نقاطی چون پاکستان و یمن صورت میگیرد، آقای کومی در جلسهای که اخیرا با خبرنگاران داشته، نسبت به گسترش و شیوع تهدید القاعده در خاورمیانه و شمال آفریقا هشدار داده است.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68