<پاسخ دیپلماتیک ولایتی به رفتار کوفی عنان
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 1285
نویسنده : کامران وزیری

کوفی عنان رئیس گروه متنفذین و دبیرکل سابق سازمان ملل عصر روز گذشته با علی اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کرد.

به گزارش تسنیم پس از پایان این دیدار، کوفی عنان با ولایتی به رسم دیپلماتیک دست می‌دهد و عکاسان خبری هم از این دست دادن عکس می‌گیرند اما نکته قابل توجه این است که در جریان این دست دادن، ولایتی پاسخ جالبی به اقدام کوفی عنان می‌دهد.

کوفی عنان هنگام دست دادن با ولایتی، دست چپ خودش را در جیب خود کرده و علی اکبر ولایتی هم در پاسخ، بلافاصله دست چپش را در جیب می‌کند و لبخند می‌زند تا اقدام عنان، بی‌پاسخ نماند.
 

پاسخ متقابل ولایتی به کوفی عنان

 
در این تصویر، کوفی عنان دست چپش را در جیبش کرده است

پاسخ متقابل ولایتی به کوفی عنان
 

در این تصویر، ولایتی هم به رفتار عنان پاسخ می‌دهد

:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: دکتر ولایتی , کوفی عنان , پاسخ دیپلماتیک ,



بازدید : 1347
نویسنده : کامران وزیری
 
رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر ترکیه «برادری ، محبت و دوستی» کنونی دو کشور را در قرنهای اخیر، بی نظیر خواندند و با اشاره به گرایشها و پیوندهای قلبی دو ملت افزودند: باید از فرصتها و موقعیتهای موجود، بهره برداری صحیح به عمل آورد.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار  رهبر انقلاب رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز چهارشنبه در دیدار نخست وزیر ترکیه، «برادری ، محبت و دوستی» کنونی دو کشور را در قرنهای اخیر، بی نظیر خواندند و تأکید کردند: ظرفیتهای گسترده دو طرف، زمینه مساعدی برای گسترش و تعمیق هرچه بیشتر روابط است.

حضرت آیت الله خامنه ای، جدیت تهران و آنکارا را در اجرایی شدن توافقهای سفر آقای اردوغان، ضروری برشمردند و افزودند: این جدیت باعث استحکام بیشتر و پیشرفت سریعتر مناسبات خواهد شد.

ایشان، گرایشها و پیوندهای قلبی دو ملت را خاطرنشان کردند و افزودند: باید از فرصتها و موقعیتهای موجود، بهره برداری صحیح به عمل آورد.

آقای رجب طیب اردوغان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور و مردم ترکیه گفت: ایران را خانه دوم خود می دانیم.

نخست وزیر ترکیه دیدارهای امروز با آقای روحانی و دیگر مسئولان ایران را بسیار مفید ارزیابی کرد و با اشاره به امضای چندین یادداشت تفاهم گفت: امیدواریم روابط دو کشور با پیشرفت و گسترش روزافزون، به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شود.

آقای اردوغان، امضای سند شورای عالی همکاری ایران و ترکیه را بسیار مهم دانست و گفت: با نشستهای مستمر و متقابل، روابط را به حدی گسترش می دهیم که گویی وزیران دو کشور در یک کابینه مشترک به مذاکره و همکاری مشغولند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بیانات مقام معظم رهبری , ,
:: برچسب‌ها: ایران ٍ ترکیه،شرکای راهبردی ,



بازدید : 1242
نویسنده : کامران وزیری

 

 سوسیالیسم: دو گاو دارید. یکی را نگه می دارید. دیگری را به همسایه خود می دهید.

کمونیسم: دو گاو دارید.دولت هر دوی آن ها را می گیرد تا شما و همسایه تان را در شیرش شریک کند.

فاشیسم: دو گاو دارید.شیر را به دولت می دهید. دولت آن را به شما می فروشد.

کاپیتالیسم: دو گاو دارید.هر دوی آن ها را می دوشید.شیرها را به زمین می ریزید تا قیمت ها همچنان بالا بماند.

نازیسم: دو گاو دارید.دولت به سوی شما تیراندازی می کندو هر دو گاو را می گیرد.

آنارشیسم: دو گاو دارید.گاوها شما را می کشند و همدیگر را می دوشند.

سادیسم: دو گاو دارید. به هر دوی آن ها تیر اندازی می کنید و خودتان را در میان ظرف شیر ها می اندازید.

آپارتاید: دو گاو دارید. شیر گاو سیاه را به گاو سفید می دهید ولی گاو سفید را نمی دوشید.

دولت مرفه: دو گاو دارید. آن ها را می دوشید و بعد شیرشان را به خودشان می دهید.

بوروکراسی: دو گاو دارید.برای تهیه شناسنامه آن ها 17 فرم را در 3 نسخه پر می کنید ولی وقت ندارید شیر آنها را بدوشید.

سازمان ملل: دو گاو دارید.فرانسه شما را از دوشیدن آن ها و آمریکا و انگلیس گاو ها را از شیر دادن به شما وتو می کنند. نیوزلند رأی ممتنع می دهد.

ایده آلیسم: دو گاو دارید، ازدواج می کنید. همسر شما آن ها را می دوشد.

رئالیسم: دو گاو دارید. ازدواج می کنید. اما هنوز خودتان آن ها را می دوشید.

فمینیسم: دو گاو دارید.حق ندارید گاو ماده را بدوشید.

پلورالیسم: دو گاو نر و ماده دارید هر کدام را بدوشید فرقی نمی کند.

لیبرالیسم:دو گاو دارید. آن ها را نمی دوشید چون آزادیشان محدود می شود.

دمکراسی مطلق: دو گاو دارید.از همسایه ها رأی می گیرید که آن ها را بدوشید یا نه


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: اصطلاحات سیاسی!!! ,



بازدید : 1208
نویسنده : کامران وزیری
 
رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا با انتقاد از سناتورهای تندروی آمریکایی از آنها خواست با تصویب تحریم های جدید علیه ایران، آمریکا را به جنگ با ایران سوق ندهند.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با درج مطلبی تحت عنوان "توافق با ایران را از بین نبرید" به قلم "کارل لوین" رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا و "آنگوس کینگ" سناتور مستقل عضو این کمیته از سناتورهای آمریکایی خواستند تا با تصویب تحریم های جدید علیه ایران توافق هسته ای موقت بین ایران و گروه 1+5 را به نابودی نکشانند.

این دو سناتور آمریکایی خطاب به سناتورها می نویسند: متوقف کردن برنامه هسته ای ایران 2 راه دارد، مذاکره یا اقدام نظامی.

این روزنامه ادامه می دهد: بطور شگفت انگیزی بعد از 34 سال در میانه مذاکرات با ایران به سر می بریم که نه تنها سکوت دیپلماتیک بین دو کشور را از بین برده بلکه فرصتی به وجود آورده تا بتوانیم برنامه هسته ای این کشور را متوقف کنیم. اما سناتورها به جای حمایت از این روند و مذاکرات در حال چرخاندن طرح هایی در کنگره هستند که خواستار اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران هستند اقدامی که می تواند این روند را بر هم بزند و بین آمریکا و متحدانش یک شکاف و دو دستگی به وجود آورد.

نویسندگان با اشاره به این نکته که حسن روحانی با وعده بهبود اوضاع اقتصادی در ایران روی کار آمده و برای تحقق این وعده خود خواستار کاهش تحریم ها از طریق مذاکره است از سناتورهای آمریکایی می خواهد تا با تصویب تحریم های جدید به این روند که بعد از سال ها حاصل شده آسیب نرسانند.

نیویورک تایمز می نویسد، تمامی شواهد و اظهار نظرها و اطلاعات نشان می دهد که افزایش تحریم ها علیه ایران نمی تواند موثر واقع شوند زیرا مسئله هسته ای ایران برای بسیاری در ایران با غرور ملی گره خورده است و همچنین توافقنامه هسته ای با ایران دارای مخالفانی در درون ایران است که تصویب تحریم های اضافی علیه ایران به مخالفان توافق ژنو این فرصت و بهانه را خواهد داد تا مخالفت های خود با آن را تشدید کنند.

نویسندگان معتقد هستند از دست رفتن این فرصت برای آمریکا موجب خواهد شد تا آمریکا برای رسیدن به اهداف خود در قبال ایران به برخورد نظامی با ایران متوسل شود امری که تمایلی برای آن ندارد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: تصویب تحریم های جدید علیه ایران موجب خواهد شد که ایرانی ها به این نتیجه برسند که آمریکایی ها در مذاکرات حسن نیت ندارند و از مذاکرات خارج شوند یا ممکن است ایرانی ها را به اقدامی متقابل تحریک کند تا خواسته های خود در مذاکرات را بالا ببرند و فعالیت هسته ای خود را بیشتر توسعه دهند.

نویسندگان از دیگر تبعات احتمالی چنین اقدامی از سوی آمریکا را ایجاد شکاف بین متحدان و شرکای آمریکا در سطح جهان می دانند زیرا که تصویب تحریم های جدید علیه ایران برای متحدان آمریکا به این معنی خواهد بود که آمریکا قصد نابودی توافق هسته ای ژنو را دارد.

شایان ذکر است گروهی از سناتورهای تندروی آمریکایی بر خلاف توافق هسته ای ژنو قصد تصویب دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران را دارند که به گفته وزیر خارجه کشورمان انجام چنین کاری به منزله مرگ توافق ژنو خواهد بود.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا،شیطان بزرگ،پیمان شکن بدعهد،فرصت طلب قلدر ,



بازدید : 1313
نویسنده : کامران وزیری

در چارچوب گروه موسوم به "منتفذین" کوفی عنان در راس هیاتی فردا (یک‌شنبه) وارد تهران می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گروه موسوم به متنفذین با انتشار بیانیه‌ای با عنوان "سفر متنفذین به ایران‌از ۶ تا ۹ بهمن" اعلام کرد: چهار تن از اعضای متنفذین در روز یک‌شنبه مصادف با ۶ بهمن ۱۳۹۲ به منظور برگزاری دیدارهایی با مقامات ایران به تهران سفر خواهند کرد.

این اولین سفر گروهی اعضای متنفذین به ایران محسوب می‌شود.

اعضای این هیات که به سرپرستی کوفی عنان هستند عبارتند از: مارتی آتیساری رییس‌جمهور پیشین فنلاند و برنده جایزه صلح نوبل، دزموند توتو اسقف اعظم بازنشسته کیپ تاون و برنده جایزه صلح نوبل و ارنستو زدیلو رییس جمهور پیشین مکزیک.

" متنفذین " گروهی از رهبران مستقل هستند که مرحوم نلسون ماندلا در سال ۲۰۰۷ آن‌ها را گرد هم آورد تا از تجربه جمعی و نفوذ خود برای گسترش صلح، عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان بهره بگیرند.

هدف از این بازدید سه روزه ترغیب و ترفیع روحیه از نو شکل گرفته و پذیرا برای گفت‌وگو بین ایران و جامعه‌بین‌المللی و هم‌چنین بررسی راه های گسترش همکاری در مورد مسائل منطقه اعلام شده است.

این گروه گفته‌اند: متنفذین پیشرفت‌های مثبت اخیر را فرصتی تاریخی و استراتژیک جهت پایان بخشیدن به سال‌ها خصومت میان ایران و جامعه بین‌المللی و از نو ساختن روابط بر اساس اعتماد و احترام متقابل محسوب می‌کنند. هرچند که معتقد هستند که ایجاد اعتماد نیاز به زمان دارد و باید از طریق حسن نیت و کوشش‌های مستمر دو جانبه صورت گیرد.

متنفذین با رهبران ایران به‌منظور گفت‌وگو در مورد روش‌های مسالمت‌آمیز رفع‌ کشمکش و اختلاف‌های فرقه‌یی در منطقه‌ تبادل نظر خواهند کرد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: ایران , قدرت منطقه ای , رایزنی گروه منتفذین ,



و حالا گزینه نظامی!
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1300
نویسنده : کامران وزیری

مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکایی‌ها مهم است که عدم اجرای آن توسط ایران، برای آن‌ها قابل تحمل نیست.

خبرگزاری فارس: و حالا گزینه نظامی! 

 به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سید عابدین نورالدینی امروز شنبه 05/11/92 طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: جان کری صراحتا ایران را به حمله نظامی تهدید کرد. او گفت در صورتی‌که ایران تعهدات خود در توافق ژنو را اجرا نکند؛ گزینه نظامی مطرح می‌شود. چند نکته مختصر درباره این اظهارنظر جان کری باید مورد توجه قرار بگیرد:

1- این تهدید تنها یک گزاره است برای اینکه ثابت شود توافق ژنو همان چیزی است که آمریکایی‌ها می‌خواهند. مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکایی‌ها مهم است که عدم اجرای آن توسط ایران، برای آنها قابل تحمل نیست. آمریکایی‌ها اجرای تعهدات ایران را می‌خواهند و آنقدر این موضوع برای‌شان مهم است که ایران را تهدید به گزینه نظامی می‌کنند! مفاد توافق ژنو آنقدر برای آمریکا مهم است که چماق گزینه نظامی را بالای سر ایران نگه‌داشته تا آن را انجام دهد! آنهایی که منفعلانه «هولوکاست هسته‌ای» را «پیروزی هسته‌ای» تلقی می‌کنند؛ اکنون در برابر این تهدید جان کری چه توجیهی خواهند داشت. تهدید جان کری فضای ذهنی و الگوی رفتاری آمریکایی‌ها را نشان می‌دهد. فضایی که معتقد است تفسیر یکجانبه خود از توافقنامه ژنو باید در عمل اجرا شود.

2- به نظر می‌رسد توافقنامه ژنو عملا ایران را در مسیری قرار داده که گزینه زنگ‌زده ‌نظامی علیه کشور حداقل به روی کاغذ و در لفظ پررنگ‌تر شده است. یعنی اکنون با توافق ژنو گزینه نظامی بیشتر از سایر گزینه‌های اوباما روی میز خودنمایی می‌کند! آمریکایی‌ها برای تحقق آنچه در انتهای توافقنامه ژنو دیده‌اند؛ ایران را تهدید به جنگ می‌کنند. قاعدتا این موضع ثابت آمریکایی‌ها در طول مسیری است که بر اساس توافق ژنو باید طی شود. مسیر توافق ژنو مسیر نگران‌کننده‌ای است. اگرچه جمهوری اسلامی ایران این قبیل اظهارات را بلوف می‌داند اما آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد؛ مطرح شدن بحث گزینه نظامی است. تعهداتی که کشور را در معرض تهدید جنگ قرار می‌دهد؛ قابل انطباق بر عقلانیت و تدبیر نیست. به عبارتی قرار بود دیپلماسی، فشار تحریم را کم کند اما سایه جنگ را بیشتر کرد!

3 - جان کری همتای آمریکایی آقای دکتر ظریف است. کری از اهرم قدرت نظامی برای پیشبرد اهداف خود پشت میز دیپلماسی بهره می‌برد یا لااقل توان نظامی کشور خود را به عنوان یکی از پارامترهای اثرگذار در معادلات دیپلماتیک قلمداد می‌کند. به همین دلیل یکی از بهترین شرایط برای آنها؛ قرار گرفتن کشورها در مسیری است که گزینه نظامی را موجه و مطرح می‌کند. به معنای شفاف‌تر، آنها مذاکراتی را دوست دارند که بتوانند در آن مذاکرات از قدرت نظامی خود بهره ببرند. در ایران اما آقای ظریف معتقد است با یک بمب آمریکا توان دفاعی ایران از بین می‌رود! به عبارتی ظریف همان چیزی را می‌گوید که آمریکایی‌ها دنبال آنند. آقای ظریف البته حتما تفاوت تهدید نظامی قبل و بعد از توافق ژنو را می‌داند. ظریف حتما می‌داند تهدید به حمله نظامی علیه کشوری با 196 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد با تهدید همان کشور بدون اورانیوم 20 درصد چه تفاوت‌هایی دارد. تعهد ایران به نابودی اورانیوم 20 درصد و اجرای آن بزرگ‌ترین نگرانی آمریکا و اسرائیل را از بین برد و فضا را آماده کرد تا اکنون جان کری با فراغ بال ایران را به حمله نظامی تهدید کند. و نکته آخر اینکه آقای ظریف بالاخره به تفسیر متفاوت آمریکایی‌ها اعتراف کرد. البته پیش‌تر گفته می‌شد تفسیر متفاوت آمریکایی‌ها برای آرام نگه‌داشتن تندروهای آمریکایی است. اکنون اما به نظر می‌رسد آقایان کمی در این موضع تجدیدنظر کرده‌اند. او در داووس گفت: تفسیر آمریکایی‌ها متفاوت از آن چیزی است که در توافق ژنو آمده است. آقای ظریف البته اکنون باید به این موضوع بیشتر توجه کند که تفسیر متفاوت آمریکایی‌ها صرفا یک تفسیر متفاوت نیست. بلکه یک تهدید بزرگ است. تهدیدی که برای تحقق تفسیر خود بر طبل جنگ می‌کوبد.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: توافقنامه ژنوٍ , بازی دوگانه غرب , تهدید نظامی ایران ,



بازدید : 1204
نویسنده : کامران وزیری
 پنج مجاهد حزب‌الله که برای دفاع از مردم مظلوم سوریه به این کشور اعزام شده بودند در این راه به شهادت رسیدند.
 
خبرگزاری فارس: تشییع پیکر ۵ شهید مجاهد حزب‌الله+تصاویر

 

 به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از ابنا، «علی عماد شومان»٬ «هیثم نعیم حیدر احمد»٬ «محمد وهبی»٬ «علی سلیمان شداد» و «محمد مهدی خلیل لوبانی» پنج مجاهد حزب الله بودند که برای دفاع از مردم مظلوم سوریه به این کشور اعزام شده و در این راه به پیروزی بزرگ شهادت دست یافتند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , مذهبی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: حزب ا , , , , شمشیر مقاومت , مومنان با اخلاص , پیش قراولان شیعه , مدافعان حریم ولایت وامامت ,



مخفی‌گاه مسعود رجوی + تصاویر
نوشته شده در 5 / 11 / 1392
بازدید : 1331
نویسنده : کامران وزیری

مقر 49 نام مخفیگاه و مرکز فرماندهی مسعود رجوی سرکرده گروهک منافقین در اردوگاه اشرف است.

 به گزارش ایسنا، مشرق نیوز در ادامه نوشت: قرارگاه اشرف که از سال ۱۳۶۵محل حضور و طرح‌ریزی‌های عملیاتی تروریستی منافقین علیه ملت ایران بود، تا شهریور۱۳۹۲در دست گروهک منافقین به سرکردگی مسعود رجوی بود.

 این قرارگاه از بخش‌های مختلفی چون، مراکز فرماندهی، سالن‌های نشست، یگان‌های استقرار نظامی، گورستان مروارید، زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌ها، سوله‌های تدارکات، زاغه‌های مهمات، قرارگاه تبلیغات، ستاد داخله و آسایشگاه‌ها و تعمیرگاه‌های خودروهای سبک و سنگین تشکیل می‌شد که افراد تنها می‌توانستند در یگان‌های خود تردد کنند و خاکریزها و سیم خاردارهای نصب شده در هر یگان نیروهای یگان‌های مختلف را از یکدیگر جدا کرده بود و هیچ کس حق ورود به یگان دیگر را نداشت.

 مقر و مخفیگاه فوق سری سرکرده فرقه مجاهدین به نام مقر۴۹ در 20 متری زیر زمین قرار دارد که این مخفیگاه ضد بمب و همه درهای فولادی آن با سیستم الکترونیکی باز و بسته می‌شود. ورودی این مخفیگاه شش در تو در تو و کاملا زرهی و سپس اتاق‌ها و سالن‌های مختلفی قرار دارد.

 خبرها حاکی از این است که مسعود رجوی پس از حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام، سال‌های سال در این مخفیگاه زندگی می‌کرده و دستور عملیات‌های تروریستی را از این مخفیگاه به نیروهای خود صادر می‌کرده است.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , ,
:: برچسب‌ها: منافقین , منادیان شیطان , توهم موهوم!؟ ,



بازدید : 1207
نویسنده : کامران وزیری

رئیس‌جمهمور گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور کامل برای مذاکره و اعتمادسازی آماده است، اما نه از تهدید می‌ترسیم و نه زبان تهدید در مواجهه با ایران کارگر است.

خبرگزاری فارس: اسرائیل در صورت دیوانگی علیه ایران پاسخی پشیمان کننده می‌گیرد/از تهدید نمی‌ترسیم

 به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، حجت‌الاسلام  حسن روحانی در مصاحبه با فرید زکریا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه شرایطی باید برای مذاکرات نهایی ایران با 1+5 برقرار باشد، گفت: معتقدم اگر طرف مقابل ما آمادگی کامل، اراده سیاسی و توان لازم را داشته باشد، از طرف جمهوری اسلامی ایران این آمادگی وجود دارد تا برای برداشتن قدم نهایی در مسأله هسته‌ای وارد شویم.

تنها در چارچوب‌های قانونی حرکت می‌کنیم 

رییس‌جمهوری تصریح کرد: معتقدم گرچه گام نهایی به آسانی قدم اول نیست و سخت‌تر خواهد بود، اما در عین حال شرایط به گونه‌ای است که ما می‌توانیم قدم نهایی را برداریم چرا که جمهوری اسلامی ایران تنها به دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای بوده و بر این حق خود کاملاً مصرّ است و تبعیض در این زمینه را نمی‌پذیرد، هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای و به طور اساسی سلاح کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود.

روحانی در پاسخ به این سوال که در آمریکا و غرب این نظر وجود دارد که ایران نباید هیچ قدرت غنی‌سازی داشته باشد و اورانیوم مورد نیازش را از خارج تهیه کند و در این رابطه مقامات آمریکایی اعلام کردند که ما به توقف غنی‌سازی در ایران اصرار داریم و آیا ایران قبول می‌کند که توان محدود و عمده غنی‌سازی خود را کنار بگذارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان تبعیض را نمی‌پذیرد، فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای از جمله حق غنی سازی از حقوق مسلم همه کشورهاست و ما تنها در چارچوب‌های قانونی حاضریم حرکت کنیم، اگر کسی بخواهد فرای قانون با ما سخن بگوید این بدان معناست که به دنبال توافق نیست.

رییس‌جمهوری ادامه داد: ملت ایران در موضوع فناوری هسته‌ای بسیار حساس بوده و ما این موضوع را جزء غرور ملی خود می‌دانیم. امروز فناوری هسته‌ای در ایران بومی شده و اخیراً نیز پیشرفت‌های بسیار قابل ملاحظه‌ و جدیدی در زمینه ساخت سانتریفیوژ به دست آمده است، بنابراین در مسیر فناوری هسته‌ای بویژه در زمینه تحقیق و توسعه به هیچ عنوان محدویت را نخواهیم پذیرفت.

وی با بیان اینکه براساس قانون مجلس شورای اسلامی ایران در آینده نیاز به 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای دارد و مصمم هستیم که سوخت هسته‌ای نیروگاه‌های اتمی را در داخل کشور و به دست دانشمندان خودمان تهیه کنیم و این راه را ادامه خواهیم داد، گفت:‌ در عین حال تمامی فعالیت‌های ما زیر نظر آژانس خواهد بود و ما در این زمینه شفاف بوده و حاضر هستیم در مذاکرات آینده این موضوع که هیچ‌گونه نگرانی نسبت به فعالیت ایران وجود ندارد را روشن‌سازی کنیم. کما اینکه طی ده سال گذشته آژانس انرژی اتمی هزاران ساعت بازرسی در ایران انجام داده و تصور نمی‌کنم که این میزان بازرسی در هیچ کشور دیگری انجام شده باشد.

رییس‌جمهوری افزود: در تمام بازرسی‌های آژانس انرژی اتمی هیچگونه علامتی مبنی بر اینکه فعالیت‌های هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز منحرف شده باشد، یافته نشده است.

 


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: اسرائیل , غده سرطانی , فرزندنامشروع استعمار ,



بازدید : 1284
نویسنده : کامران وزیری

اجرای توافق ژنو در روز 30 دی‌ماه هم زمان از سوی ایران با تعلیق غنی‌سازی 20 درصدی و آغاز روند رقیق‌سازی نیمی از ذخایر اورانیوم 20 درصد و از سوی 1+5 با تعلیق تحریم‌های نفتی، پتروشیمی، خودرو، تجارت طلا و فلزات و بخشی از تحریم‌های هوایی آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایران و 1+5 پس از دو ماه که از توافق بر روی "برنامه اقدام مشترک" می‌گذرد، روز دوشنبه 30 دی‌ماه اجرای این توافق را به طور هم زمان آغاز می‌کنند.

برای رسیدن به چارچوبی برای اجرای توافق ژنو، دو طرف مذاکراتی پیچیده و طولانی را پشت سر گذاشتند تا این که در نهایت 22 دی‌ماه توانستند اختلاف نظرهای باقی مانده بر سر اجرای توافق را حل کرده و زمانی را برای آغاز کار اعلام کنند.

به گفته سیدعباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌یی مهم ترین تاثیر توافق ژنو این است که "دو طرف از جایگاهی که دارند جلوتر نمی‌روند، یعنی طرف آمریکایی تحریم‌ها را تشدید نمی‌کند و ما هم برنامه هسته‌یی خود را از آن چه هست به لحاظ کمی گسترش نمی‌دهیم. "

به درخواست ایران و 1+5 قرار است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مسوول نظارت بر اقدامات هسته‌یی ایران در چارچوب توافق ژنو باشد و بازرسان دیدبان هسته‌یی سازمان ملل با حضور در ایران و قرار گرفتن در مراکز هسته‌یی ایران (سایت‌های غنی‌سازی نطنز و فردو) در روز نخست اجرای توافق مراحل کار را به آژانس اعلام کنند.

هیاتی حدودا 10 نفره از بازرسان آژانس روزهای 27 و 28 دی‌ماه در دو نوبت وارد ایران شدند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: ایران , انرژی صلح آمیز هسته ای , توافقنامه ژنو , دوئل باغرب ,